|
Lees voor
Uw browser/apparaat ondersteund de voorleesfunctie niet. Klik hier om direct naar het audiobestand te gaan.
Zo komen we tot een doordacht advies.
Wanneer een beleidsmedewerker van de afdeling sociaal domein ons om advies vraagt over een beleidskwestie, is de eerste vraag vaak of we actief willen meedenken of alleen advies willen geven. Soms gaat het slechts om het verstrekken van advies over een specifiek beleidsstuk. Daarna kiezen we binnen onze raad de juiste werkgroep die het beste past bij het onderwerp van de vraag. Tijdens het meedenkproces maken we gebruik van de ervaring en expertise van onze leden met betrekking op het onderwerp. In de adviesfase verzamelen we desgewenst input van inwoners en deskundigen uit Enschede die nauw betrokken zijn bij het onderwerp, vaak door middel van interviews, enquêtes en andere methoden, om een goed onderbouwd advies te kunnen geven.
Het kan ook voorkomen dat we een onderwerp zo belangrijk vinden binnen het sociale domein en wat niet op de agenda staat van de beleidsmedewerkers, dat we besluiten om gezamenlijk ongevraagd advies te geven, zoals eerder is gebeurd met het onderwerp eenzaamheid.
Na het opstellen van een gevraagd of ongevraagd advies, wordt het naar alle leden van de adviesraad gestuurd voor feedback. Als minstens de helft plus één van de BAS-leden akkoord gaat, gaat het advies naar de desbetreffende beleidsmedewerker en het College van Burgemeester en Wethouders, met de handtekening van de voorzitter van de BAS.
Voorbeelden van onderwerpen waar we gevraagd advies over hebben gegeven zijn:
-
Laaggeletterdheid
-
Gegevensdeling voor integrale jongeren aanpak.
-
Enschedese Arbeidsmarkt Aanpak 2022
-
Beleidsregels Kwijtschelding Participatie Wet schulden
-
Nieuwe Wet Inburgering
-
Beleid Toezicht en Handhaving in het kader van de WMO en Jeugd.
-
Inclusieagenda VN Verdrag Handicap.
-
Onderwijs Jeugdhulp Arrangement
-
Verordening Sociaal Maatschappelijke Participatie Jongeren.
-
Collectieve Zorgverzekering Minima Gemeentepolis